Ull i bruk

Inspirert av min søster Guro sitt bilde på instagram, så gravde jeg i klesskapet mitt og fant frem de ullplaggene (bortsett fra skjerf, luer og votter) som jeg bruker mest.

140308_167lite

Jeg begynte å stable…

140308_174lite
For du trodde vel ikke at de på det første bildet var alle? Dette er ikke alle engang..

140308_191lite
Det viste seg å være en umulig balansekunst å få alle i en bunke, men dette er mine tretten mest brukte ullplagg til vanlig. Jeg har ikke talt med de to ullgensrene jeg bruker å stå på ski med – hovedsakelig fordi de ikke er så pene på bilde, heh. Jeg har strikket bortimot tredve(!) ulike plagg til meg selv når jeg teller opp (men jeg har i allefall ikke over 200 par sko! – jeg tror ikke jeg er i nærheten til å ha en fjerdedel av det engang). De som er strikket og ikke blir brukt, ligger ikke alle i skapet og samler støv. Men noen ligger der og blir ikke brukt av varierende årsaker (dårlig passform er årsak nr.1). Andre har jeg (eller skal) rekke opp og noen har jeg kvittet meg med… (kanskje jeg må lage en oppfølger med de som ikke blir brukt?)

Fra toppen av venstre bunke: Textura, kort tweed cardigan, grønn Emelie, Damejakke, Abra Alba og rosa Fanakofte.

Fra toppen av høyre bunke: Alpakka-jakke, garnstudio, Abra Alba – kort versjon, Raglan genser, garnstudio, Que Sera, Oransje Emelie, lys, kort tweed cardigan, og Oversize genser.

140308_200lite

Vi kan fastslå at jeg er en skikkelig egoistisk strikker, spesielt når jeg sammenligner min og Aleksander sin bunke:

140308_205lite

Til mitt forsvar har jeg også strikket to ullgensere og en cardigan til ham, men de blir ikke brukt fordi det visstnok aldri er kaldt nok. Og dessuten – Aleksander sin bunke med ting han har strikket til meg, er så liten at den ikke kan sees med det blotte øyet engang. Jeg venter fortsatt i spenning…

7 thoughts on “Ull i bruk

 1. Marie

  Så flott! Egostrikk er bra. Selv går jeg halve året og har dårlig samvittighet for å strikke for lite til meg selv, og halve året med dårlig samvittighet for å strikke for lite til barna.

  Mannen ja, han orker jeg ikke ha dårlig samvittighet ovenfor. Som du sier, han har strikket fint lite til meg 🙂

  Kom forresten på et tips til blogginnlegg : Review av garn. Spesielt garn du er veldig fornøyd med. Og gjerne “styr unna”.

  Selv kan jeg ikke fordra Abuelita Tjukk Merino fra Pickles. Superskuffa over hvor mye den nupper og nærmest tover seg i bruk.

  Reply
  1. matilde Post author

   Det var et bra bloggtips – kan gjerne skrive litt mer om garntyper og garnkvaliteter 🙂 Jeg synes også det samme om Abuelita Tjukk Merino – nupper seg masse, og jeg synes at det ser så stygt og slitt ut med en gang dersom det nupper mye..

   Reply
  1. matilde Post author

   Nei, den gjorde visst ikke det. Jeg brukte den ganske mye før, men synes at den ble litt slaskete og utvidet etter jeg vasket den.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *