FO: French Cancan

Vi (dvs. vår lille familie) har vært heldige nok til å være hjemme alle tre de fem første ukene (pga. ferie), men i dag er første dag hvor jeg og mini er hjemme alene igjen. Det er litt rart, men vi får prøve å finne hverdagsfølelsen igjen og innføre noen rutiner. Foreløpig er det mer travelt å ha ansvaret (på dagtid) alene, men det blir litt tid innimellom til å oppdatere bloggen når babyen sover.

Jeg tenkte å vise frem enda et ferdig objekt som jeg strikket på i ukene før Tordis kom:
150714_122lite
Det er et sjal (tidligere blogget her), og mønsteret heter French Cancan. Jeg har strikket det i garnet Onion Organic Wool + Nettles i fargen 808. Garnet ble kjøptSommerfuglen i København. For meg var dette et nytt garn, jeg har ikke strikket med det før. Det var behagelig å strikke med. Det er mykt, men plantefibrene gjør at det ikke er særlig elastisk, men har et fint fall. Jeg synes derfor det var et egnet garn til sjal som skal ligge pent over hals og skuldrene mine i høst. Nesle-fibrene gjør også at garnet skinner litt (såkalt perlemorskjær), men samtidig er garnet litt melert, da neslene ikke tar i mot farge. Garnet har veldig mange fine farger, jeg fikk nesten lyst å strikke et sennepsgult sjal i samme garn etter å ha sett bildeMerete sin instagram-konto.
150714_124lite
I oppskriften står det at du skal – for å ha nok garn- strikke til ca. halvparten av garnet er brukt opp og deretter strikke kant-borden med fletter. Jeg fulgte oppskriften etter punkt og prikke her, men endte opp med å ha litt garn tilovers (34 g av fjerde og siste nøste) når sjalet var ferdig. Totalt brukte jeg altså 166 g garn, eller litt i overkant av tre nøster. Ellers var oppskriften veldig enkel og grei å følge – den var til og med oversatt til norsk!

Jeg har ikke fått anledning ennå til å bruke sjalet (graviditet og amming gjør deg varm!), så jeg gleder meg til det forhåpentligvis snart blir litt mer høstlig.
150714_129lite
Du kan finne sjalet på ravelry her.

6 thoughts on “FO: French Cancan

  1. matilde Post author

   Takk 🙂 Jeg kunne tenkt meg å strikket mer i dette garnet, men vet desverre ikke noen norske butikker/nettbutikker som fører det. Men det er jo ikke såå vanskelig å bestille fra Danmark da.

   Reply
 1. Berit Eriksen

  Jeg driver å strikker sjalet French Cancan, men det blir så stramt selv om jeg følger oppskrift. Hva gjør jeg galt? B.

  Reply
  1. matilde Post author

   Jeg vet ikke om jeg har så mange tips. Jeg synes også at de første maskene på hver omgang ble ganske stramme. Men selve sjalet skal ha litt banan/halvmåne-form. Dersom du ser på bildene jeg har lagt ut på ravelry: http://www.ravelry.com/projects/Matild/french-cancan, kan du se formen. Jeg synes at sjalet ikke var så stramt når det ikke var på pinnene lengre, og etter jeg hadde blokket det.

   Du kan jo prøve å blokke det (selv om det ikke er ferdig), for å få en følelse av hvordan det blir når det blir ferdig, og se om det blir bedre.
   Strikker du forresten første maske i hver omgang, eller tar du den løst av? Jeg mener å huske at jeg ikke strikket den første masken, men bare tok den løst av. Vet ikke om dette gjør en forskjell da…

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *